Culturele uitstap naar exclusieve tentoonstelling 1917 - Romanovs & Revolutie in Hermitage Amsterdam

lundi 31 juillet 2017

Op zondag 27 augustus geven we afspraak voor een culturele uitstap met museumstukken, die zelfs in Sint-Petersburg niet te bezichtigen zijn.  

Samenkomst om 10u30 in de inkomhal van het Hermitage museum voor een rondleiding met gids gevolgd door een 3-gangenlunch in de trendy brasserie van het museum. 

Formule is als volgt :

  • inkomticket tentoonstelling 
  • geleid bezoek met gids
  • 3 gangenlunch met koffie/thee en zoetigheden uit menu van museumbrasserie (excl. dranken) ad € 42,-/pp.

Wie voor en na dit bezoek wat uitgebreider wil genieten van de Amsterdamse gezelligheid, kan dat uiteraard op eigen initiatief of voorafgaand afstemmen met andere clubleden. 

Vrienden en familie zeer welkom uiteraard.

Inschrijven kan via deze link, ten laatste op 31 juli as. 

 

Romanovs en Revolutie :

Voor en na die Honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie opent de Hermitage Amsterdam in februari 2017 de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie. Met meer dan 250 objecten, afkomstig uit de Hermitage St.-Petersburg, het Russisch Staatsarchief in Moskou en het Artillerie Museum in St.-Petersburg, heeft deze tentoonstelling exclusiviteit voor West-Europa. Films, foto’s, schilderijen, toegepaste kunst en historische documenten vertellen het indrukwekkende en aangrijpende verhaal van het mondaine St.-Petersburg en de bloeiende kunst aan het begin van de twintigste eeuw, het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens hun regering. Het publiek ervaart in woord en beeld hoe de keuzes en beslissingen van de tsaar de revolutie en het einde van 300 jaar Romanovs in Rusland onafwendbaar maakten. Heel nabij komen de laatste levensjaren van het tsarengezin, tot aan hun moord. 1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis. De laatste tsaar en de revolutie, een eeuw later exclusief in Amsterdam.